pátek 4. října 2013

Anna krví oděná

Od K.Blake


Anotace – Cas Lowood zdědil vzácné poslání: zabíjí mrtvé.
Před ním to dělal jeho otec, dokud nebyl hrůzně zavražděn duchem, kterého měl zabít. Vyzbrojen otcovým tajemným a smrtícím athame, Cas cestuje po zemi se svou čarodějnickou matkou a kocourem, který větří duchy. Společně se vydávají po stopách legend a místního folklóru a snaží se držet krok s mrtvými zabijáky. Otravné věci jako budoucnost neřeší a přátele si drží od těla.
Když přijedou do nového města, aby našli ducha, jemuž místní říkají Anna krví oděná, nečeká Cas nic než obvyklou rutinu: nastěhovat se, vypátrat a zabít. Místo toho ale najde běsnící prokletou dívku, přízrak, s jakým se dosud nesetkal. Stále nosí šaty, které měla na sobě v den své brutální vraždy roku 1958. Tehdy byly bílé, ale teď jsou rudě potřísněné a kape z nich krev. Od své smrti Anna zabíjí každého, kdo se opováží vstoupit do jejího opuštěného viktoriánského domu, kterému kdysi říkala domov.
Avšak z nějakého důvodu Casův život ušetří

Děj –  Jak slibuje anotace, Cas se s Maminkou přestěhuje do dalšího městečka v řadě. Na Annu ho navedl tip od jednoho známého, co ví, jakou má Cas práci.  Ač to bere jako rutinní práci je od začátku něco jinak. Cítí ve svém nitru, že to bude jiné.  Cas je od počátku samotář. Nemá problém na lidi zapůsobit, ale nikoho si nepouští k tělu. Hned po nástupu do zdejší školy narazí na partu místních sportovců a ti jsou celý hrr mu povědět historku o Anně krví oděné. Aby toho nebylo málo, vezmou ho rovnou do jejího domu, odkud prý nikdo nevyjde živý…. Jenže Jak už je zmíněno, nic není tak jako obvykle a začíná nám tu příběh plný „cukru“ s malinkou dávkou krve.

Postavy –  Cas – Hlavní hrdina. Je to klučina co má jasné cíle, pevné přesvědčení a pro strach uděláno. Jenže až teď poznává, že je potřeba více lidí pro život a být neustále samotář se mu jaksi nedaří, vymklo se mu to z rukou… Posléze je velice dobrým přítelem.

Carmel královna školy a všech plesů a jiných věcí na jaké si jen vzpomenete. Cas ji očaroval hned, jak přišel, Byla jednou z osob, které byli u Casova vstupu do Anina domu…. Tahle holka boří mýty o namyšlených kravkách, co vládnou škole a překvapuje svou povahou a rozumem.

Thomas, je takový školní podivím. Kluk co žije s dědou po smrtelné nehodě jeho rodičů. Je to Kluk plný překvapení a zvratů. To co Thomas ví anebo, zná je pro ostatní celkem překvapující. Avšak získá si respekt a přestane být „jen“ tím podivínem ze školy.



Hodnocení – Tak na tuhle knihu jsem kdysi dávno viděla trailer a celkem jsem byla zvědavá. Ne však do té míry, že bych ji musela mít hned a proto jsem ji vypustila z povědomí. Teď jsem byla v knihovně a jen tak na mě mrkla a skončila vypůjčená v mých rukách. Jako hodnocení bych dala tak nějak průměr. Nápad není špatný. Jen bych ji asi ocenila víc být o desetiletí minimálně mladší. Každopádně jako relaxační oddechové čtení neurazí. A jelikož jsem vysazená na kompletní série jdu i do druhé části.  Takže pokud si někdo chcete zavzpomínat na sladké mládí nebo v něj právě jste tak si užijte aspoň tak jako já …..



Žádné komentáře:

Okomentovat