pondělí 27. května 2013

Whislist 2*

Šmírák - Šmíruje život úplně cizích žen. Identifikuje se s nimi a chce o nich všechno vědět. Jako pozorovatel. Na útěku před svým vlastním bytím, které je plné neúspěchů a odmítání. Jen z dálky, avšak s naprostou oddaností, miluje krásnou Gillian Wardovou. Podílí se na jejím dokonalém životě s pohledným manželem a roztomilou dcerkou. Jednoho dne však ke svému zděšení zjistí, že se nechal ošálit vnější fasádou. Život té ženy není takový, jak se zdá. V téže době začne obyvatele Londýna děsit série vražd. Vrah si vybírá osaměle žijící ženy, které pomstychtivým, sadistickým způsobem zabíjí. Policie hledá psychopata, muže, který nenávidí ženy…



Co bude dál? - Internetovému voyeurovi nestačí oběť sledovat. Chce o jejím osudu rozhodnout… Bývalý univerzitní profesor Adrian Thomas prožívá nejdramatičtější den svého života. Nejprve se od lékaře dozví, že trpí vzácnou chorobou, kvůli níž bude postupně ztrácet paměť a do několika let zemře. A cestou z ordinace se stane svědkem únosu mladé dívky. Šestnáctiletou Jennifer drží v zajetí zvrácený pár, který provozuje webovou stránku s názvem Co bude dál. Z unesené dívky je teď pouhé Číslo čtyři, jehož utrpení mohou prostřednictvím internetu sledovat tisíce diváků. Stačí zaplatit a být dostatečně otrlý a zvrácený. Nic víc není zapotřebí k tomu, aby se voyeuři mohli ukájet dívčiným utrpením a spolurozhodovat o jejím dalším osudu. Policie je bezradná a profesor si uvědomuje, že pokud nezačne rychle jednat, unesenou dívku se už nepodaří najít živou. Muž, jehož život se chýlí ke konci, bojuje o záchranu dívky, která má celý život před sebou.



Ostrov Antrax - John Corey, detektiv z oddělení vražd newyorské policie, se přestěhuje na Long Island, aby se zotavil ze zranění, které utrpěl ve službě. Místní šerif ho však najme jako poradce při vyšetřování vraždy Toma a Judy Gordonových, biologů pracujících na ostrově Plum Island, kde se nachází výzkumné středisko zvířecích chorob Ministerstva zemědělství. Byli Gordonovi zavražděni kvůli tomu, že odcizili cennou novou vakcínu nebo dokonce smrtící virus? Očividně si žili nad poměry. Byli zapleteni do pašování drog? Corey se spojí s Beth Penroseovou, policistkou vyšetřující svou první vraždu, a jejich návštěva na Plum Islandu odhalí, že agenti FBI a CIA už stihli místo uklidit. Corey poté narazí na Emmu Whitestonovou, specialistku na místní dějiny pirátství... Tento titul nahradil bestseller Johna Grishama v žebříčku nejprodávanějších knih v USA a čelní pozici si udržel po dlouhých pět týdnů.


Monument 14 - Tvá matka na tebe křičí, že nestihneš autobus. Vidí, jak se blíží ulicí. Nezastavíš se a neobejmeš ji, neřekneš jí, že ji máš rád. Nepoděkuješ jí, že je hodná, laskavá a trpělivá máma. Jistě že ne – jen seběhneš schody a utíkáš na roh ulice. Kdybys ale věděl, že je to naposled, co mámu vidíš, nejspíš by sis přál, aby ses zastavil a všechny ty věci udělal. Možná i za cenu, že by ti autobus ujel. Ale autobus se už blížil, tak jsem se rozběhl. Čtrnáct dětí. Jeden supermarket. A milion věcí, které nabraly špatný směr. V akcí nabitém debutovém románu Emmy Laybourneové se stal supermarket útočištěm pro čtrnáct dětí - šest středoškoláků (oblíbených i neoblíbených), dva osmáky (z nichž jeden je technický génius) a šest malých dětí. Venku zuří jedna katastrofa za druhou, počínaje monstrózním krupobitím a konče použitím chemických zbraní, které svět – jak ho znají – vedou do záhuby.



Tohle je moje další „předsevzetí“. Knihy, které mi zaujaly ať již anotací, názvem, nebo trailerem … Minulý Whislist jsem splnila raketovou rychlostí. Jak se mi podaří zkompletovat tento? To ukáže čas …..






Žádné komentáře:

Okomentovat