úterý 9. dubna 2013


Cvokyně od E. Hauserové


Anotace: Sci-fi příběh šílené vědkyně. Cvokyně (I. Železný 1992) je románem s prvky SF, feminismu a autobiografie. Protagonistka knihy, vědecká pracovnice Nora, se posune pomocí stroje času o několik let zpět a má možnost prožívat svůj život znovu. Těžiště a hodnota knihy však spočívá více ve vystižení života v reálném socialismu než ve fantastickém motivu.


Knížka se mi líbila, Je to nevšední pohled na to jak ženu ubíjí přehnaná péče Tchyňule a mrzutý nekomunikující despotický  Manžele.  Vrácená v čase je úsměvné, co byste vy udělali jinak? Jak byste se poučili z chyb?
Avšak ne všechno se dá změnit, a ne každá změna je k dobrému. Někdy prostě zjistíte, že to jak žijete vlastně není tak hrozné jak jste si mysleli, že by mohlo být i hůř. A pochopíte, že změna se může udát i v přítomnosti pokud se rozhodnete.



Jsou dny, kdy se z Nory, zcela ztotožňuji, ale ve výsledku bych rozhodně neměnila. Ale….. Prožít si pár let jinak a vrátit se do normálu… Proč ne ? J
Příběh je jak dělaný pro matky, manželky. Ty co jsou spokojené se dozvědí že jsou i jiné vztahy a ty nespokojené ubité neustálím kolotočem zjistí, že by mohli mít i horší život. Rozhodně na jeden dva večery výborná kniha J

Žádné komentáře:

Okomentovat