středa 27. března 2013



Závist Od G. Olsena- Příběh začíná smrti mladé Katelyn. Zvláštní dívky, která žila ve stínu své kamarádky Starly. Utápí se v depresích a smutku. Nikdo přesně neví co se tu osudnou noc stalo. Byla to nehoda? Sebevražda? Vražda? Jak je možné, že na štědrý den je nalezeno děvče ve vaně Již zcela bez života….

Dvojčata Hayley a Taylor Mají zvláštní minulost a náhodou jim pod ruce přijde Něco, co je velmi znepokojí. Děvčata mají zvláštní schopnost komunikovat pomoci daru. Vesměs jsou hlavními postavami knihy , Jsou hodně spolu mají otce spisovatele kriminálních románů a díky tomu ví víc než mladé dívky z jiných rodin. Jsou zvídavější a na smrti Katelyn jim prostě něco nesedí. Mají svou "smrt" za sebou, jednou při velké nehodě přežily a spolu s nimi i Katelyn. Na scéně se objeví novinářka, která na výročí 10let od této události chce napsat článek, ale do rukou se ji dostane něco, co rozhodně není žádoucí….Jejich malé tajemství jim musí zůstat i nadále…

V Příběhu je Vice lidi a skoro každý sehraje svoji roli. Téměř nikdo není jen postavička do počtu to se mi líbilo. Autor se nechal inspirovat skutečným příběhem internetové šikany. A tato kniha je první dli série. Jsem sice zvědavá, co přinesou ty další.

Závěr knihy je dosti šokující, to co bylo v příběhu propleteno skryto pomalu vyplouvá na povrch. Svou vinu si nese každý sám v sobě. A ne vždy konečný důsledek je tím hlavním. I obyčejná pomsta, nedbalost, zloba, pýcha … říkejte si tomu, jak chcete je pravou příčinou děsivého konce…..

Celkově však vede k zamyšleni čeho jsou lidé schopni. Kam až dokáže sahat sobeckost. Je zde v knize postava děvčete (neřeknu kterého určitě sami poznáte …) , Kterou bych s chuti praštila. Je zde hezky popsán vztah dvojčat, jsou napojené, ale i si každá jede svoje, mají odlišnosti a osobnost. Rodiče, kam až jsou schopni jít za pomstou, ochranou a vírou ve své děti… Nebo si žijí ve svém světě a děti jsou jen loutkou v jejich hrách.....

Takže závěr? Ju na další dli si počkám a uvidíme, co dalšího nám autor naservíruje na svém podnose fantazie a podložené skutečností….




Žádné komentáře:

Okomentovat