středa 27. března 2013



Kniha 1.+2.
Autorem této knihy je Haruki Murakami (村上 春樹)-Doufám, že Google nezklamal. Kniha se odehrává v roce 1984 v Tokiu. Je členěn zpočátku na dva samostatně jdoucí děje. Avšak v jistých náznacích zjistíte, že až tak úplně cizí si nejsou. U obou je postupně odtajňována jejich minulost a dětstvi. Zjištujete kouzlo, které minulost pomalinku spřádá sítě do přítomnosti.

První je o pečlivé a se sebou věčně nespokojené Aomame. Dívka zvláštních způsobů a ještě zvláštnějšího překvapeni s postupem knihy. Pokud vás její začátek nudné byznysmenky bude provokovat k zavřeni a odloženi knihy, jak to bylo u mě, O hodně byste přišli. Počáteční nuda s jízdou v Taxíku a posloucháni a polemizováním nad Janáčkovou symfonii vystřídá překvapivé povoláni Aomame. Dalším zvratem je její chováni vůči mužům … Mno je co čist a nedivila bych se kdyby vám zrudly tváře u jejího vyjadřováni a chováni :) Je to živel … Proč se tak chová, co ji vede k tomu všemu ? Nebojte během čteni zjistíte.

Druhý Děj pojednává o dobráckém obrovi, který se snaží psát a učí matematiku, Jmenuje se Tengo. Je to podle všeho milý chlap, kterému se dostane do ruky přes vydavatele Komacu zvláštní rukopis od tajemné autorky Fukaeri se kterou když se setká je okouzlen a zároveň očarován, jak někdo v její situaci a myšlenkových pochodech dokáže vymyslet tak hrubé brilantní dílo, které má problém interpretovat na papír. Avšak nemyslete si, že je dívka nějak zaostalá je to velice zvláštní Mladá dáma, která vypráví příběh…. Příběh, se kterým ji Tengo pomůže a stvoří tak něco zvláštního… Zvědavi? Jak? Proč? Co ? můžete si knihu otevřít tam vám to mile rádi osvětli J

Celkový dojem z knihy? Je prostě okouzlující. Jak autor dokáže děj gradovat, postupně po kouskách přidává fantasy. Čím dál se ostáváte tím víc vám odkrývá z minulosti a osvětluje otázky. Vidim v tom hlubokou lásku , která překoná i ty nemožné hranice … Každopádně doporučuji přečíst, 750 stran uteče jak voda a vzniknou nové a nové otázky jak to teda hergot dopadne ????? !!!!!!!!!!!!!!!!!!



Žádné komentáře:

Okomentovat