středa 27. března 2013



Čísla- trilogie od spisovatelky Rachel Wardové. Tentokrát jsem sáhla po oddechové Literatuře pro mladé ( mno jo cítím se o 15 let mladší ) . Autorka píše dialogy poněkud vulgárně, avšak mě osobně to na kráse příběhu neubralo. Jsou vyhrazeny jen na ně a ne na vyprávěcí text. Potom puritáni pozor ať víte, co vás čeká ….. Já si klidně od patnácti leté dívky s prořízlou pusou nechám zpříjemnit chvíle.

První kniha - Na útěku - Hlavni hrdinkou je Jem, dcera narkomanky, která od mala vidí lidem v očích čísla. Když ji bylo 7 našla svoji Mámu předávkovanou a najednou ji došlo, že ty čísla co ji provázejí celým životem jsou data úmrtí… Vidí je v každém člověku bez výjimky a moc nadšená z toho není. Je to uzavřená dívka, která se seznámí s podivínem Pavoukem a prožiji lásku i strach na útěku. Jak je spojována s Londýnským neštěstím? Co se stalo a jak to všechno dopadne? Jen otevřete knihu, je to jednoduché.

Celkový dojem z první knihy? Oddechovka, čte se velice dobře (par hodin).Očekáváni splnila. A ten konec!!!!!!!!!!! Uuuaaaaaaaaaaa jdu hned do druhého okamžitě!!!!

Druhá kniha - Chaos - Zde příběhu vládne mladý Adam, kluk, který zdědil dar? Prokletí? Po své matce Jem a také vid čísla s datum úmrtí lidi… Avšak má něco navíc … Ve škole v Londýně se setká se Sárou a ta se šíleně lekne a začne před ním utíkat. Je to ďábel z jejich nočních můr? Adamovi to neví a k Sáře ji to táhne a začíná zjišťovat víc…. Mezitím se začne bát, vidí v tisících lidi stejné datum, říká jim 27, protože 1.1.2027 má zemřít strašná spousta lidi něco se v Londýně stane a on neví jak tomu zabránit.… V mysli mu stále zni Mámino varováni , které mu dala než zemřela když Adamovi bylo 8 : Nikdy nikomu neříkej, že vidíš čísla!!!! Jak to dopadne, uklidni se Sára? Co se stane v Londýně? Podaří se mu zachránit lidi před jejich smrti? Co se tedy stane a nový rok? To si musíte otevřít chaos a budete to vědět…

Tak dojem z knihy? Je silná Stejně, jako v prvním je zde příběh lásky, je to katastrofa, Lidské city a pocity jsou Ale silnější (tedy aspoň pro mě), Ač je tento příběh určen pro náctileté tak já 2x tak starší jsem se do něj ponořila a některé pasáže až zadržovala dech. Jako matka jsem měla mráz po zádech a čekala s napětím, jestli je možné změnit osud a datum smrti … Kniha je úžasná Zhltnete ji jako první za par hodin. Chaos mě očaroval a dotknul se na správném místě abych mohla říct jo je výborná a vyvracuje nepsané pravidlo, že další díly nejsou nikdy lepši než 1.!!!!!!! Tahle totiž je….

Třetí kniha - Nekonečnost - Tak tady už je život po katastrofě… Nic není, jak bylo nejde elektrika není nikde bezpečno a o jídlo se musíte postarat lovem a přírodou … Polévka z kopřiv není nic neobvyklého. Sára s 2 letou Miou, jejími dvěma bratry a Adamen putuji pěšky krajinou a snaží se přežit. Adam má pocit, že ho někdo neustále pronásleduje kvůli minulosti. Jednoho dne uvidí Mia "draky" kteří hledají Adama. I po takové době se nedokáže schovat, vysledovali ho podle čipu. Saul hlavni vůdce má o něj veliký zájem a jeho úmysly nejsou zrovna příjemné… Jaké plány s Adamem má ? Jak se bude chovat k Sáře a Malé Mie a co se ještě vře stane? To vám neprozradím …

Celkový dojem z knihy? Je to boj o život O lásku o právo žit , Jsou totiž i jin lidé s jinýma schopnostmi a nestydí se je využit. Samozřejmě konec je sladký to by asi ani jinak nešlo…
A suma sumárum 2 dli je prostě jednička v celé trilogii aspoň pro mě. Celkově oddech a relax na 3 dny super doporučuji !!!! 



Žádné komentáře:

Okomentovat